forumdag 2017

Weg van de papieren tijger

 

 

LEERLIJN

 

Taalkrachtig vakonderwijs voor een succesvolle doorstroom

 

BELEIDSLIJN

 

 

TAALKRACHTIG VAKONDERWIJS VOOR EEN SUCCESVOLLE DOORSTROOM

 

Op dinsdag 30 mei 2017 vindt de negende editie van het Forum Taalbeleid en Taalondersteuning plaats in Leuven, met als gastinstellingen KU Leuven en UCLL.

 

Op die dag staat de vraag centraal hoe opleidingen of instellingen hun taalbeleid effectief kunnen inbedden in de onderwijspraktijk. In de voormiddag nemen keynotesprekers Lieve De Wachter en Kris Van den Branden (KU Leuven) en Bas van Eerd en Marike Kwakman (HvA) het woord.

 

In de namiddag staat de praktijk centraal. Je kan kiezen tussen een workshop, of een combinatie van show & tells en casuspresentaties. In de workshops werken we rond taalontwikkelend lesgeven of leerlijnen uitbouwen. In de show & tells geven vakdocenten kort en krachtig weer hoe zij de taalvaardigheid van hun studenten in zaakvakken maximaliseren. De casussen bespreken de kansen en hindernissen bij de implementatie van een taalbeleid in een opleiding.

 

Van harte uitgenodigd om op deze Forumdag inzichten en ervaringen te delen met collega’s én vakdocenten. Meer informatie over het programma, de prijs, de registratie en de plaats vind je in de bijlage.

 

Reageer of volg ons op Twitter met #forumtaal2017.

 

PROGRAMMA

15u00

15u40

Slotmoment

Receptie met zoete afsluiter

FOTO'S

Bekijk hier de foto's

 

PLAATS

Instituut voor Levende Talen (ILT), Dekenstraat 6, 3000 Leuven

Let op! In de buurt is er weinig parkeergelegenheid. We raden je daarom aan om met het openbaar vervoer te komen.

 

MEER INFORMATIE

info@forumtaalbeleidhogeronderwijs.be

 

De Forumorganisatie 2017

Marie-Anne Baert (HoGent), Dirk Berckmoes (UAntwerpen), Pieterjan Bonne (Arteveldehogeschool), Guido Cajot (UCLL), Kristien Coussement (UCLL), Wim De Beuckelaer (UAntwerpen), An De Moor (Odisee), Lieve De Wachter (ILT-KU Leuven), Kirsten Fivez (ILT-KU Leuven), Jordi Heeren (ILT-KU Leuven), Ans Hubert (PXL – Uhasselt), Sibo Kanobana (UGent), Mit Leuridan (UGent), Els Maton (Karel de Grote Hogeschool), Canigia Mestdagh (VUB), Ilse Mestdagh (Howest), Marlies Noerens (EhB), Hilde Rombouts (UAntwerpen), Tom Roofthooft (Karel de Grote Hogeschool), Leen Schelfhout (AP), Nico Van den Abeele (VUB), Maud van de Wetering (AP), Joke Vrijders (Arteveldehogeschool), Hanne Vrijsen (VIVES).

 

FORUMDAGEN

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

© 2015 FORUM TAALBELEID HOGER ONDERWIJS

 

VIND ONS OP TWITTER